Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Johan Derksen: ‘Ik had de enkels van Antony gebroken’

Antony maakte midweeks in de Europa League tegen FC Sherrif een totaal overbodige dubbele pirouette. Analist Rene van der Gijp vond de actie lachwekkend terwijl Johan Derksen zijn enkels doormidden had geschopt.

“Als trainer moet je op een gegeven moment zeggen dat het niet meer kan, dan wordt het lachwekkend”, begint Van der Gijp, die bijval krijgt van Hélène Hendriks. “Dit doet hij dus bij 0-0. Als je nou met 3-0 voorstaat, oké…”, zegt zij. Derksen vindt dat zo’n dubbele pirouette wel door de beugel kan, maar het vervolg daarna wel goed moet zijn. Antony probeerde na zijn opvallende actie Alejandro Garnacho weg te steken, maar dat mislukte omdat zijn pass te hard was.

Derksen had het in zijn tijd niet geaccepteerd als Antony had gedaan wat hij donderdagavond deed. “Ik had z’n enkels gebroken. Ik liet me niet voor lul zetten. Als iemand de bal tussen mijn benen door tikte, zei ik: eigen schuld”, laat Derksen zijn tafelgenoten lachen. Van der Gijp is in elk geval niet onder indruk van de truc van Antony. “Dit kan iedereen, een kind van vier zelfs.”

De actie van Antony werd na de wedstrijd tussen Manchester United en Sheriff (3-0) ook besproken op de persconferentie met Erik ten Hag. De Nederlandse trainer gaf aan dat hij de Braziliaanse aanvaller op het matje zou roepen, daar hij niet wil dat zijn spelers een truc om de truc uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *