Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Louis van Gaal is de koning van het WK’

Nederland wist gisteren de Verenigde Staten met 3-1 te verslaan en staan nu in de kwartfinale tegen Argentinie. Toch was de bondscoach Louis van Gaal niet tevreden met de eerste helft. De houding van de bondscoach wordt vaak uitgemeten, maar het werpt helemaal op het WK wel zijn vruchten af.

Van Gaal verloor op het WK nog nooit binnen de reguliere speeltijd. Daarmee staat de teller na de winst op de Verenigde Staten op 11 wedstrijden zonder nederlaag! Kijkend naar zijn huidige bondscoachschap bij Oranje, zien we een gelijke trend: in vijftien wedstrijden werd er niet één keer verloren.

De kritiek op de speelstijl van het Nederlands elftal (lees: Van Gaal) kende de afgelopen weken een nieuw dieptepunt. Verschillende spelers van het Nederlands elftal, onder wie Daley Blind en Davy Klaassen, beten na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten al van zich af over de negatieve ondertoon in het Nederlandse commentaar op het spel van Oranje dit WK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *