Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax is het aan zijn stand verplicht om door te gaan’

Morgen speelt Ajax in de tussenronde van de Europa League tegen het Duitse Union Berlin. De Amsterdammers zullen er flink aan moeten trekken want de heenwedstrijd vorige week eindigde in een 0-0. Danilho Doekhi hoopt in ieder geval zijn oude werkgever uit te schakelen.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel vertelt Doekhi dat er een duidelijk verschil merkbaar is tussen beide clubs. “Bij Ajax is er altijd de druk van het moeten. Union is in Nederland geen hele bekende club, dus in die zin vinden ze wel dat Ajax, met hun geschiedenis, door moet gaan. Dat zijn ze aan hun stand verplicht.”

Doekhi vertelt dat het met vertrouwen wel goed zit bij zijn ploeg, wat volgens de verdediger mede kwam door het goede optreden in Berlijn. “We toonden dat we er klaar voor waren, kregen kansen en hadden wat pech met de afgekeurde goal. Dat we de laatste twee wedstrijden een clean sheet hebben geboekt, geeft wel vertrouwen bij ons achterin.” De centrumverdediger stelt dan ook dat het opnieuw belangrijk zal zijn om als team te fungeren. “We moeten verdedigen als team, compact staan, één-tegen-ééns voorkomen, gefocust en georganiseerd zijn en we moeten elkaar helpen.”

Hoewel Union in de afgelopen twee wedstrijden geen tegendoelpunten kreeg, wist het ook in beide wedstrijden tegen Ajax en Schalke 04 niet te scoren. Toch is het volgens Doekhi niet erg als het op een eventuele strafschoppenserie uitdraait. “Natuurlijk hebben we ook op strafschoppen getraind. Ik heb liever dat het niet zover komt, maar je moet er klaar voor zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *