Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Andries Noppert laat zich uit over Memphis en Van Dijk

Andries Noppert kwam er het afgelopen WK bij Oranje als nieuweling bij. De nuchtere Fries is daarin goed geholpen door zowel Memphis Depay als aanvoerder Virgil van Dijk. In gesprek met ‘Helden’ kijkt hij hier op terug. Hij werd positief verrast.

Op het veld tijdens het WK was al te zien dat hij en Virgil van Dijk vaak naar elkaar toetrokken. Dat gebeurde in de eerste fase ook al: “Vooral Virgil van Dijk heeft me ontzettend geholpen, misschien omdat zijn vrouw ook uit Friesland komt en dat onbewust een bepaalde band schept. Hij is een geweldige aanvoerder en een prachtig persoon. Hij zei: Je bent een van ons en als je problemen hebt, kun je altijd bij mij terecht. Memphis hielp me ook heel oprecht.”

Noppert kan de vooroordelen over de aanvaller van Atlético Madrid begrijpen, al wijst hij ook op de andere kant van Memphis. “Iedereen heeft een mening over hem en dat kan ik me best voorstellen, hij draagt nu eenmaal soms andere kleding en rijdt een iets grotere auto dan de gemiddelde Nederlander, maar ook hij was meteen heel lief voor me om ervoor te zorgen dat ik me thuis voelde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *