Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord is Ramiz Zerrouki alweer vergeten’

Nog maar een paar weken geleden deed Feyenoord een ultiem bod om Ramiz Zerrouki over te nemen van FC Twente. Maar inmiddels lijkt de noodzaak voor hem er niet meer zo te zijn. Mats Wieffer vult deze positie namelijk prima in. En op deze manier hielden de Rotterdammers ruim acht miljoen euro in de zak.

“‘Ik ben er zelf niet mee bezig wat er allemaal in de media wordt gezegd en geschreven, ook al stuurt mijn vader weleens wat door”, zei hij in Hand in Hand Magazine. “Ik weet ook dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Ik ben blij met het niveau dat ik tot nu toe heb laten zien.”

Wieffer maakte onder andere tegen Ajax een sterke indruk op het Rotterdamse middenveld. “Voor mij was het lekker om te starten met de wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Groningen; wedstrijden waarin wij meer de bal hebben. Dat heeft mij wel geholpen om klaar te zijn voor die topaffiches. Ik voel geen druk of spanning, laat mij niet snel gek maken en ik concentreer mij op mijn spel, want dáár heb ik invloed op. Ik moet iedere wedstrijd weer laten zien dat ik een plekje in de basis verdien.”

Waar de middenvelder bij Excelsior en daarvoor Twente aanvallende rollen vertolkte op het middenveld, zien Feyenoord en Slot meer een controlerende middenvelder in Wieffer. “‘Dat was in het begin wel even wennen, omdat ik dan toch nog te veel de neiging had om naar voren te rennen. Dat gaat steeds beter. Ik denk dat mijn kwaliteit is dat ik andere spelers beter laat spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *