Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Spakenburg wil in de finale niet op zondag spelen

De amateurs van Spakenburg wisten zich gisteren te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. Op bezoek bij FC Utrecht werd er met maar liefst 1-4 gewonnen. Een ongekende sensatie natuurlijk. Maar mochten ze het schoppen tot de finale dan hopen ze op wat coulantie van de KNVB.

Spakenburg is immers een strenggelovig dorp. “Mocht het zover komen, dan gaan wij serieus in overleg met de KNVB en de tegenstander”, vertelt voorzitter Marc Schoonebeek aan NU.nl. “Onze insteek is dat we er een zaterdagavondwedstrijd van willen maken. Als het een zondag wordt, dan denk ik dat wij nee zeggen. Maar dat is nog niet zeker.”

In de statuten van de club is vastgelegd dat op zondag voetballen niet zou moeten. “De vereniging heeft ten doel het beoefenen en het bevorderen van de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder, op alle dagen van de week, behalve op zondag.” De finale staat voor nu op zondag 30 april in De Kuip gepland.

“De jongens binnen de spelersgroep staan er verschillend in. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat we vasthouden aan onze statuten”, verduidelijkt Schoonebeek. NU schrijft tot slot nog: “In het recente verleden werd één keer eerder afgeweken van de zondag als finaledag. Dat was toen Ajax en Feyenoord in 2010 de eindstrijd haalden. De finale werd toen voor het eerst sinds 1983 over twee wedstrijden gespeeld, zonder uitsupporters. Het eerste duel was op zondag 25 april, de return volgde op donderdag 6 mei.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *