Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Tom Beugelsdijk: ‘Dat heeft me wel geschaad’

Tom Beugelsdijk heeft er rekening meegehouden dat zijn voetballoopbaan vroeg ten einde zou komen. In 2021 werd de mandekker verdacht van matchfixing. Twee gokkers zouden namelijk flink verdiend hebben aan een gele kaart die hij kreeg. Maar een verband werd er niet gevonden.

Hij werd daarom vrijgesproken. In Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt de Hagenaar dat hij de aandacht destijds als vervelend heeft ervaring. “Je naam komt zo in het nieuws.” Beugelsdijk vervolgt: “Die kaart pak ik nou eenmaal en daar zijn er nog zestig andere van die ik in mijn leven heb gepakt. Dat ik af en toe een kaart pak, dat is duidelijk. En dat ik af en toe te laat kom ook. Maar expres, dat komt nooit in me op. Tenminste, niet voor geld.”

Ook na de vrijspraak bleef Beugelsdijk geconfronteerd worden met de kwestie. “Het is wel vervelend dat dat je blijft achtervolgen. Alleen ik weet hoe het zit. Ik heb overal aan meegewerkt en ben niet voor niks vrijgesproken. Maar dat is nou eenmaal het wereldje waarin je leeft, met social media en media. Dus dat zal altijd zo blijven.”

Uiteindelijk trok Beugelsdijk transfervrij naar Helmond Sport. “Ik maakte me vooral druk of er nog wel een club zou komen. Heel veel mensen vergeten dan de vrijspraak, terwijl die er wel is. En dan moet je maar afwachten of er nog iemand interesse in je toont. Je denkt dat ze het dan niet meer aandurven. Het is lastig uit te leggen. Het heeft me geschaad. Ik had een goede naam.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *