Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Mark Rutte bezorgd Vandaag Inside een kijkcijferhit

De uitzending van Vandaag Inside van gisterenavond heeft gezorgd voor een kijkcijferhit. Op het hoogtepunt keken er namelijk meer dan twee miljoen mensen. De Minister-President Mark Rutte was te gast en die had wat uit te leggen aan de heren.

Gemiddeld keken er namelijk 1.460.000 mensen naar het praatprogramma, waar dat de laatste weken bij VI zo schommelt tussen de zeven- en negenhonderdduizend kijkers. Op het hoogtepunt schakelden er 2.0740.000 mensen in en dat is net zo veel als nummer twee, maar wel iets minder dan het journaal vsan de NOS (2.444.000 duizend kijkers).

Daarmee wint VI het met gemak van alle andere talkshows, van wie Khalid en Sophie het gemiddeld met 638.000 kijkers nog het beste doet, gevolgd door Op1 (607.000) en Jinek (544.000). Maar ook scoort het beter dan bijvoorbeeld het EenVandaag-debat, dat op de vijfde plaats eindigt in het lijstje van best bekeken tv-programma’s.

De reacties op de uitzending waren zeer wisselend. Sommigen vonden dat VI te weinig kritisch was op de premier, over wie ze al wekenlang roepen dat ze hopen dat hij vertrekt. Anderen vonden de mannen wel kritisch genoeg, maar ergerden zich aan de rol van Wilfred Genee, die niet alleen kritisch, maar ook cynisch was. Rutte kwam er volgens de meeste criticasters wél goed af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *