Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Groningen gaat honden gebruiken in duel met Heerenveen

FC Groningen zal aanstaande zondag honden gaan inzetten om vuurwerk op te sporen bij supporters. De club is namelijk bang voor weer een vuurwerkincident.

Op de clubwebsite laat FC Groningen weten een voorwaardelijke straf te hebben gekregen van de KNVB na een eerder incident. Een nieuw incident kan resulteren in een thuiswedstrijd zonder (een deel van) het publiek. Om dit te voorkomen gaat de club strenger handhaven. Naast het inzetten van honden om vuurwerk op te sporen worden ook de huisregels strenger nageleefd.

“Het strenger hanteren van deze huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van de goedwillende supporters”, schrijft de club. Zo zullen mensen met gezichtsbedekende kleding daarop aangesproken worden. De club wil koste wat het kost het scenario zonder thuispubliek voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *