Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Arne Slot ziet enorm Ajax-voordeel

Arne Slot zegt nog niet bezig te zijn met de grote kraker van zondag tussen Ajax en Feyenoord. Vanavond speelt de oefenmeester eerst met zijn team in de Europa League tegen Shakthar Donetsk. Wel vindt hij dat de Amsterdammers een groot voordeel hebben ten opzichte ‘De Stadionclub’.

“Maar wij hebben al heel vaak aangetoond dat we de datamodellen kunnen verslaan, maar die tonen natuurlijk wel aan dat een uitwedstrijd twee dagen na een wedstrijd de kans op een zege verkleint.”

De oefenmeester begrijpt echter wel dat de wedstrijd van zondag al enorm leeft. “Ik moest gisteren ergens zijn en toen ik terugliep, riep iemand naar me: Succes zondag. Ik vertelde dat we eerst donderdag nog moesten. Oh, tegen wie dan?, klonk het toen. Nou is dat natuurlijk geen grote steekproef, maar het zou best eens de afspiegeling kunnen zijn van hoe de meesten ernaar kijken.”

3 gedachten over “Arne Slot ziet enorm Ajax-voordeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *