Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oranje-selectie van Brian Brobbey is niet oké’

Bondscoach Ronald Koeman heeft Brian Brobbey opgenomen in de definitieve selectie voor de duels tegen Frankrijk en Gibraltar. En dit roept bij de mensen de nodige vraagtekens op. Hij is namelijk niet eens basisspeler bij Ajax.

Ziggo Sport-presentator Bas van Veenendaal oppert in VoetbalCafé dat Thijs Dallinga (Toulouse) een kans had verdiend. Jan van Halst: “Brobbey heeft niet echt verdiend op basis van zijn prestaties, dat zou die zelf ook moeten voelen. Ik blijf me erover verbazen dat hij niet de eerste spits van Ajax is gebleven.

Henk ten Cate vindt de reserverol van Brobbey prima te verklaren. “Een eerste vereiste om de nummer een spits te zijn vind ik dat je fit bent. Op mij maakt hij absoluut geen fitte indruk. En dat is ook het verhaal wat Alfred Schreuder natuurlijk naar voren bracht. Ik denk dat dat niet oké is.”

Ten Cate vervolgt: “Ik heb een aantal jaren in het buitenland gewerkt en ook bij hele grote clubs in de keuken mogen kijken en daar zijn de profs meer prof.” De oud-trainer van Ajax noemt ook de oproep van Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer opmerkelijk. “Wieffer is een opvallende naam en het komt misschien iets te vroeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *