Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Als ik zag wat Bijlow deed bij Hartman: fantastisch’

Voormalig Feyenoord-speler Rob Jacobs heeft mooie woorden over voor Feyenoorder Justin Bijlow. De sluitpost probeerde namelijk de jonge  Quilindschy Hartman te helpen na zijn vroege wissel tegen Ajax. Dick Advocaat en Mario Been zijn onder de indruk van het gehele team van ‘De Stadionclub’.

In gesprek met het Algemeen Dagblad begint Jacobs over Bijlow. De doelman is nog niet hersteld van een blessure en zat niet bij de selectie, maar nam wel plaats op de bank tijdens De Klassieker. “En als ik dan zag wat Bijlow deed bij de snel gewisselde Hartman. Die trok de jas, die Hartman uit teleurstelling over zijn hoofd had getrokken, meteen weg. Kop omhoog hier in dit stadion, ook als je heel vroeg bent gewisseld. Dat deed Bijlow fantastisch, dát is met elkaar een team vormen.”

Been, die ook voor de groep stond bij Feyenoord, vindt de Rotterdammers op voetballend gebied ook sterk. “Feyenoord heeft meer inhoud, meer voetballend vermogen. De bereidheid om diep voor elkaar te gaan, spat er vanaf. Die 2-3 is de beslissing geweest, Feyenoord geeft dit nooit meer weg. Die tweede helft in Amsterdam. Feyenoord is zoveel fitter, het leek wel of Ajax doordeweeks nog in de Europa League had gespeeld en Feyenoord rust had gekregen.”

Advocaat is onder de indruk. “Feyenoord heeft alles. Ze zijn fit, ze hebben een uitstekende voorhoede, een prima middenveld en zeer degelijke verdedigers. Arne Slot heeft het gewoon goed voor elkaar. Feyenoord wordt de nieuwe kampioen van Nederland”, zegt De Kleine Generaal, die twee jaar geleden zelf coach was van Feyenoord.

2 gedachten over “‘Als ik zag wat Bijlow deed bij Hartman: fantastisch’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *