Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Van Basten zou Daley Blind opstellen als vervanger van Frenkie

Ronald Koeman zou Daley Blind tegen Frankrijk en Gibraltar moeten opstellen als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong. Dit is de mening van voormalig topvoetballer Marco van Basten in het programma Rondo.

Rafael van der Vaart zou met Xavi Simons beginnen, maar Gullit doet een andere suggestie. “Daley heeft het goed gedaan bij Advocaat op het middenveld”, zegt hij. “Natuurlijk zie je Wieffer in de tweede helft tegen Ajax en denk je: dat is ook een kandidaat. Maar ook al tegen Frankrijk? Dan ga je toch voor ervaring, denk ik.” Dat Blind, die bij Bayern München weinig aan spelen toe komt, weinig ritme heeft, maakt volgens Gullit niet uit. “Dat hoeft niet op die plek.”

“Kijk naar Busquets, die staat altijd op de goede plek. Een, twee keer raken. Ik denk dat Daley met zijn ervaring zo’n wedstrijd kan spelen.” Gullit krijgt bijval van Van Basten. “Ik zou ook voor Blind hebben gekozen. Met Wijnaldum en De Roon. Blind is gewoon een goede middenvelder, een linkspoot ook. Hij kan natuurlijk heel goed voetballen en dat is wat je op het middenveld nodig hebt.”

2 gedachten over “Van Basten zou Daley Blind opstellen als vervanger van Frenkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *