Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax ziet in Boca-middenvelder opvolger van Edson Alvarez’

De kans is vrij groot dat Edson Alvarez deze zomer zal gaan vertrekken bij Ajax en de Amsterdammers hebben al een opvolger voor hem op het oog. Ze hengelen namelijk al maanden naar de diensten van Alan Varela. Hier maakt het medium SPORT melding van.

SPORT meldt dat Varela zinspeelt op een avontuur in Europese competitie. Ajax is echter niet de enige geïnteresseerde club en heeft stevige concurrentie in de strijd om de handtekening van de 21-jarige middenvelder. Onder meer FC Barcelona en Benfica azen eveneens op de komst van Varela.

Bovendien is zijn vraagprijs nu bekend, en die is erg fors: achttien tot zelfs 23 miljoen euro, zo melden de Zuid-Amerikaanse media. Het lijkt er niet op dat Ajax dat wil gaan betalen voor iemand die nog nooit buiten de Argentijnse competitie heeft gespeeld.

SL Benfica daarentegen heeft meer financiële stootkracht; Enzo Fernández werd in januari voor 120 miljoen euro aan Chelsea verkocht, nadat hij een half jaartje eerder (!) nog voor een paar miljoen werd opgepikt in Argentinië, bij River Plate. Volgt Varela straks eenzelfde soort route?

3 gedachten over “‘Ajax ziet in Boca-middenvelder opvolger van Edson Alvarez’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *