Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘ESPN legt vermogen neer voor de Eredivisierechten’

De wedstrijden uit de Eredivisie lijken ook na 2025 te worden uitgezonden via ESPN. Ze hebben namelijk een ongekend hoog bod gedaan. Hier maakt sportmarkerteer Chris Woerts melding van in het programma ‘Vandaag Inside’.

“Er is een bod gedaan van 167 miljoen euro per jaar voor tien jaar. Dat is dan vanaf 2025”, aldus Woerts. “De buitenlandrechten gaan terug naar de clubs, dat was een wens van de top drie. De sponsordeals gaan ook terug naar de clubs. Dit is voor de Eredivisie een knock-out bod.”

Helemaal rond is het echter nog niet. “Het moet nog besloten worden en worden voorgelegd aan alle vennoten. Maar dit is echt een stijging van meer dan zeventig procent”, zo gaf Woerts aan. “Nog niet alle clubs weten dit. Zij worden per groepjes geïnformeerd.”

ESPN heeft een model bedacht om het geld weer terug te kunnen verdienen. “De kabelaars dragen niet per abonnement af, maar per aangesloten huishouden”, zei hij daarover. “Er zijn ongeveer zes miljoen mensen met een televisie abonnement en zij betalen automatisch mee. Ziggo betaalt een paar euro per huishouden, KPN ook en ook alle andere kabelaars.”

Eén gedachte over “‘ESPN legt vermogen neer voor de Eredivisierechten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *