Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Julian Ward niet nieuwe TD Ajax, schakelen nu door naar Duitser’

Lang zag het er uit dat Julian Ward (41) de nieuwe technisch directeur van Ajax zou worden maar dit is nu toch spaak gelopen. Hier maakt De Telegraaf melding van. De Amsterdammers hebben nu hun vizier gericht op de Duitser Sven Mislintat.

Ajax dacht met Ward een topkandidaat te hebben gestrikt, maar volgens De Telegraaf zijn de gesprekken tussen beide partijen desastreus verlopen. Volgens de krant zou de 41-jarige Brit teleurgesteld zijn in de daadkracht van Ajax. “Om als buitenlander één van de belangrijkste rollen bij de regerend landskampioen te gaan bekleden, moet er een duidelijke visie en een aanbod zijn dat past bij een club die in de Champions League wil spelen.”

Nu Ajax Ward is misgelopen hoopt het alsnog snel een nieuwe technisch directeur te strikken, ook met het oog op de samenstelling van de selectie van het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hopen nu in zee te kunnen gaan met de vijftigjarige Duitser Mislintat, die vorig jaar nog werkzaam was bij VfB Stuttgart.

Volgens De Telegraaf neemt Ajax met de aanstelling van Mislintat wel een gok. “Mislintat heeft echter nooit eerder succesvol als technisch directeur geopereerd. Bij Borussia Dortmund was hij scout, bij Arsenal was hij kort werkzaam in de scouting en weigerde de club hem te promoveren tot ’td’, waarna hij bij Stuttgart flink in niveau daalde. In Zuid-Duitsland kwam er weinig van de grond.” Volgens de ochtendkrant zou Mislintat al een aanbieding op zak hebben, maar mocht de Duitser het aanbod niet accepteren dan zou Ajax een andere landgenoot op het oog hebben.

Eén gedachte over “‘Julian Ward niet nieuwe TD Ajax, schakelen nu door naar Duitser’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *