Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ruud van Nistelrooy ook na de zomer trainer van PSV’

De kritiek groeit op PSV-trainer Ruud van Nistelrooy maar het vertrouwen binnen het bestuur blijft. Hier maakt Voetbal International melding van.

“Van Nistelrooij is als trainer verantwoordelijk en hij wil als coach van een topclub ook na de verkoop van bovengenoemd duo afgerekend worden op de resultaten en het spel. Beiden zijn absoluut niet goed genoeg voor PSV en de vraag is inmiddels gerechtvaardigd of Van Nistelrooij en zijn staf wel in staat zijn het elftal voortdurend naar hun ideeën te laten voetballen en presteren.”

Zelf liet Van Nistelrooij al weten dat hij met bewondering kijkt naar de intensiteit van Feyenoord. Ook wees de PSV-trainer naar AZ. “Van Nistelrooij gaf met zijn uitspraken indirect ook aan dat de profielen van een deel van zijn spelers niet passen bij hoe hij met zijn selectie wil voetballen. Het is daarbij verleidelijk om direct de kwaliteitskaart te trekken”, aldus VI, dat die zienswijze ‘ook iets te makkelijk’ noemt.

De komende maanden zullen cruciaal worden voor PSV. Een goede slotfase van het seizoen lijkt noodzakelijk om de druk van de ketel af te houden. “Maar de clubleiding zal in dit sportieve tussenjaar, wat het toch is geworden, niet snel aan het ontslag van de hoofdcoach denken. Marcel Brands overtuigde Van Nistelrooij namelijk de job van trainer te aanvaarden. En het was de directie van PSV die Gakpo en Madueke halverwege het seizoen verkocht.”.

Eén gedachte over “‘Ruud van Nistelrooy ook na de zomer trainer van PSV’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *