Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax moet toeslaan bij misstap van Feyenoord’

Kenneth Taylor heeft niet de mooiste week achter de rug in zijn voetballoopbaan. Met Ajax verloor hij in eigen huis tegen Feyenoord, en bij Oranje werd hij al in de eerste helft gewisseld tegen Frankrijk. Toch houdt de middenvelder het geloof in de landstitel.

In een interview met De Telegraaf geeft Taylor aan dat de nederlaag tegen Feyenoord wel een flinke tik betekende. “Die kwam wel keihard aan, ja. We hebben nog acht wedstrijden te gaan en het enige dat we kunnen doen, is die allemaal winnen.”

Ondanks het verschil van zes punten wil Taylor de strijd om de landstitel nog niet opgeven. “Er zijn weleens gekkere dingen gebeurd. Dat besef leeft heel erg in de spelersgroep. We mogen nooit in de situatie komen dat Feyenoord punten verspeelt en dat wij dat ook doen. Als Feyenoord misstappen maakt, moeten we toeslaan.”

Taylor heeft dan ook gemengde gevoelens over het huidige seizoen en zijn eigen prestaties. “Dat is een beetje dubbel. Tweede staan is niet wat we willen. Daartegenover staat dat ik veel heb gespeeld, goals heb gemaakt en ik me goed heb ontwikkeld. Ik weet dat ik een betere speler ben geworden.”

Wil Ajax in het spoor blijven van Feyenoord, dan moet er wel worden gewonnen van Go Ahead Eagles. Een tegenstander die de laatste ontmoetingen zeer taai bleek. Taylor heeft echter vertrouwen in een goede afloop. “Go Ahead Eagles-uit is niet makkelijk. Maar ik heb het gevoel dat iedereen bij Ajax erop is gebrand iets recht te zetten. Bovendien moeten we winnen om kans te blijven maken op de titel. Het enige dat wij kunnen doen, is alles winnen en hopen dat Feyenoord morst.”

2 gedachten over “‘Ajax moet toeslaan bij misstap van Feyenoord’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *