Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

OFFICIEEL: Joseph Oosting volgt Ron Jans op bij FC Twente

De kogel is de door de kerk. Joseph Oosting staat na de zomer aan het roer bij FC Twente. Hij volgt Ron Jans op die ermee stopt. Hij komt over van RKC Waalwijk en tekent bij De Tukkers een contract tot medio 2025.

“Ik ben er enorm trots op om komend seizoen trainer van FC Twente te zijn. Ik kom uit Noordoost Nederland en daar is FC Twente ook een begrip, een grote club met een enorme supportersschare. De wedstrijden in De Grolsch Veste zijn altijd fantastisch”, reageert Oosting op de clubwebsite.

“FC Twente heeft de laatste jaren weer stappen gemaakt en de ambities die de club heeft spreken mij enorm aan. Aan de verdere ontwikkeling van de club wil ik graag een bijdrage leveren. Bij FC Twente werken vraagt meer dan 100%, die verantwoordelijkheid voel ik. FC Twente is een club van de regio en het volk, ik denk dat de club bij mij past.”

En directeur Jan Streuer, die zelf overigens komende zomer samen met Jans vertrekt: “We zijn heel blij met de komst van Joseph Oosting. Hij heeft vorig seizoen uitstekend werk geleverd bij RKC en ook dit jaar zijn de resultaten goed. Naast de resultaten laat Oosting zien dat hij staat voor aantrekkelijk voetbal. Naarmate het seizoen vordert, wordt het team beter en ontwikkelen de spelers zich individueel. Arnold Bruggink en ik hebben prima gesprekken gevoerd met Oosting en we denken met hem de ideale trainer voor FC Twente te hebben gevonden. We gaan nu met Joseph verder invulling geven aan de staf.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *