Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jens Toornstra gaat ‘volle bak’ tegen Feyenoord

Feyenoord hoopt zondag tegen FC Utrecht een nieuwe stap te zetten richting de landstitel. En uitgerekend de ‘oude bekende’ Jens Toornstra hoopt hier een stokje voor te steken. Hij speelde maar liefst acht seizoenen voor de Rotterdammers.

Hij loopt daardoor mogelijk een landstitel mis. Is hij te vroeg vertrokken? “Ach, wat is te vroeg? Misschien hadden ze mét mij nu wel helemaal niet bovenaan gestaan”, zo blijft de middenvelder bescheiden in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van spijt is dus geen sprake. “Ik heb het dit seizoen al vaker benadrukt”, vervolgt Toornstra. “Ik heb bewust voor FC Utrecht gekozen, ben superblij dat ik hier nu speel en doe er alles aan om hier belangrijk te zijn. Ook tegen Feyenoord, ja. Geloof me: als die bal voor mijn voeten komt en ik kán ’m binnenschieten, nou, reken maar dat ik dat doe. Al was het maar omdat ik nog nooit tegen Feyenoord heb gescoord in de Kuip. Benieuwd hoe dat voelt.”

Toornstra was donderdagavond tegen AS Roma nog hartstochtelijk supporter van Feyenoord. “Je kunt je, denk ik, wel voorstellen hoe de emoties waren. Eerst de blijdschap van het bijna zeker de halve finale halen, dan de teleurstelling van de uitschakeling. Heel zuur voor Feyenoord dat het uiteindelijk niet gelukt is. Maar ik heb ditmaal geen tranen gelaten, hoor, zoals na de finale in Tirana.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *