Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Steven Bergwijn wil ‘erbarmelijk seizoen’ afsluiten met plaats twee

Steven Bergwijn had gisteren flink de balen in na de verloren bekerfinale tegen PSV. Hij was dichtbij de tweede treffer voor de Amsterdammers maar verzuimde deze te maken. PSV kwam hierna langszij en wisten uiteindelijk via strafschoppen te pot over de streep te trekken. Na afloop ging hij in gesprek met ESPN.

De Amsterdammers kwamen via een eigen doelpunt van Jarrad Branthwaite vlak voor rust op een 1-0 voorsprong te staan, waardoor ze met een goed gevoel de tweede helft in gingen. Na rust kreeg Brian Brobbey een levensgrote kans, maar raakte hij daarbij de paal. In de rebound had Bergwijn de kans om alsnog te scoren, als hij op de juiste plek was blijven staan.

De buitenspeler ging er echter vanuit dat het een doelpunt zou worden en liep zodoende al juichend richting zijn teamgenoot. “Ik zag hem Joël Drommel uitkappen, dus ik dacht dat die bal erin ging en ik ging al naar hem toe”, zo vertelt hij na de wedstrijd. “Aan zijn gezichtsuitdrukking zag ik dat hij er niet in ging. Het is niet anders.”

Bergwijn kwam aan het begin van het seizoen over van Tottenham Hotspur om met Ajax prijzen te pakken, maar dat wil dit seizoen bepaald niet lukken. In de Eredivisie staat de Nederlandse recordkampioen op de derde plek, terwijl Ajax Europees al snel was uitgeschakeld. Voor de aanvaller is het dan ook behoorlijk teleurstellend.

Met nog voor wedstrijden te gaan en ogenschijnlijk een moeilijker programma dan PSV wil Bergwijn de komende weken alles geven om alsnog de tweede eindplek te pakken, waarmee Ajax zich zou plaatsen voor de voorronde van de Champions League. “Het is al een kloteseizoen, maar als we geen tweede worden is het nog erger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *