Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wesley Sneijder moet streng zijn voor vriend Heitinga

Voormalig topvoetballer en huidig analist Wesley Sneijder denkt dat Johnny Heitinga niet langer de beste man is voor Ajax. Dit liet hij gisteren weten in het programma ‘Veronica Offside’.

Volgens Sneijder is er te weinig progressie geboekt sinds het ontslag van Alfred Schreuder. De opvolger van Erik ten Hag werd na ruim een half seizoen op straat gezet door de Amsterdammers. Heitinga werd aangesteld als vervanger, maar dat heeft volgens Sneijder niet het gesorteerde effect.

De oud-sterspeler van Oranje is duidelijk: “John is een goede vriend van me en daarom is het moeilijk om kritisch te zijn, maar het moet toch. Hij is erin gestapt en er is weinig veranderd.” Als Sneijder zijn persoonlijke band aan de kant zet, komt de opsomming wat Heitinga gepresteerd heeft. “Hij is op dezelfde voet verder gegaan als Schreuder. Hij is uitgeschakeld door die Duitsers (Union Berlin, red.), om het kampioenschap, de tweede plek wordt lastig en hij heeft de finale niet gewonnen. Dan moet je objectief zijn en dat is zeer spijtig voor hem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *