Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Brian Brobbey kan de nieuwe spits worden van Oranje’

Voormalig voetballer en huidig analist Pierre van Hooijdonk denkt dat Brian Brobbey over genoeg kwaliteiten bezit om de nieuwe spits te worden van het Nederlands elftal. De voormalig aanvaller is positief over hem, terwijl collega Marco van Basten juist kritisch is.

De afgelopen periode ging het vaak over dat Brobbey niet in staat zou zijn om een volledige wedstrijd te spelen. “Een krankzinnig verhaal”, aldus Van Hooijdonk in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als je steeds vertelt dat hij niet fit genoeg is, zet je zo’n jongen ook te kakken. Iedereen weet wat Brobbey niet en wel kan. Over de hele wereld spelen spitsen vaak geen negentig minuten. Ook omdat ze veel te verduren krijgen. Dat hij dat moet, is onzin. En nu kan hij tegen PSV ineens 120 minuten volle bak gaan. Nou, dat heeft-ie echt niet in twee weken geleerd hoor.”

Met Brobbey in de spits kreeg Ajax meer diepte in het spel, concludeert Van Hooijdonk. “Omdat hij zo snel en sterk is, was hij in de diepte heel vervelend voor de verdedigers van PSV en gevaarlijk voor Ajax. De bal op de paal, de bal voorlangs. Aan die loopacties zie je dat hij een echte spits is.” Van Hooijdonk, die vindt dat Brobbey altijd moet spelen bij de Amsterdammers, ziet voor hem ook een toekomst weggelegd bij Oranje. “Laat ik het zo zeggen: Brobbey heeft een heel goede kans om de spits van Nederland te worden. Zoveel smaken zijn er ook niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *