Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Kik Pierie twijfelt over zijn toekomst bij Ajax’

Kik Pierie maakte jaren geleden de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. Maar de mandekker kwam er nimmer aan te pas in Amsterdam. Momenteel speelt hij op huurbasis voor Excelsior. Hij weet volgend jaar nog niet waar hij aan toe is……

Voor de Nederlander is het duidelijk waar zijn behoeftes liggen. “Op mijn leeftijd moet ik nu spelen, het liefst in de Eredivisie. Waar dat is, zien we wel”, zei Pierie in gesprek met Voetbal International.

Dat Pierie nu bij Excelsior speelt in plaats van Ajax of Heerenveen, stond niet in de planning op het moment dat hij bij Ajax tekende. “Het had allemaal anders kunnen lopen, maar zo is het niet gelopen. Streep eronder en door. Ik kan nu weer trots en gelukkig kan zijn bij Excelsior.”

Ook bij Excelisor speelde een blessure Pierie parten. De verdediger miste daardoor twaalf Eredivisie-wedstrijden. Toch knokte hij zich snel weer in de basis. Inmiddels heeft Pierie geen last meer van de pijn. “Ik doe alles mee, het is geen probleem.”

Desalniettemin wringt er toch wat. “Ik ben wat ongeduldig van aard, dat is weleens lastig. Als speler wil je graag, ik voel me bevoorrecht om te mogen voetballen. Ik weet wat het is om niet te kunnen wat je het liefst doet. Dat maakt dat ik nu extra geniet. Ik maak weer deel uit van een team, ik voel me weer prof.”

Niet alleen voor Excelsior geldt dat Pierie het beste van zichzelf moet laten zien. Dat geldt ook in de fase van de carrière waar hij nu zit. “Ik wil helpen en daarnaast zelf goed spelen. Zo maximaal mogelijk bijdragen. Na die blessure heb ik tegen mezelf gezegd dat ik er moest staan in de cruciale fase die nu aangebroken is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *