Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Justin Bijlow is een betere keeper dan Jasper Cillessen’

Jasper Cillessen is momenteel niet bezig aan zijn beste periode als doelman. Hij ligt dan ook vanwege zijn gemaakte blunders van de laatste weken zwaar onder vuur. Zijn plek in Oranje staat dan ook op de tocht.

“Cillessen is weleens beter geweest”, concludeert oud-doelman Joop Hiele in gesprek met De Gelderlander. “Maar deze fouten zijn inherent aan het vak. Het seizoen verloopt altijd vol ups en downs. Cillessen zit momenteel in een neerwaartse spiraal en dat kan aan allerlei factoren liggen waar wij vaak geen weet van hebben. Het is aan hemzelf om hieruit te komen.”

De blunders van Cillessen kunnen gevolgen hebben voor diens kansen bij Oranje. Ed de Goeij: “Keepers van Oranje moet het nu-moment hebben. Ze moeten niet worden geselecteerd op basis van hoe ze aan het begin van het seizoen hebben gepresteerd. Ook degenen die op de bank zitten, moeten er klaar voor zijn om er meteen te staan. Als hij fit is, vind ik Justin Bijlow een betere keeper dan Cillessen en hij heeft ook de toekomst.”

Hiele zou de NEC-doelman nog steeds selecteren. “Geef jij maar aan welke drie keepers wel een oproep verdienen voor Oranje als Cillessen moet ontbreken. Het probleem is dat we niet overlopen van de topkeepers. Cillessen is in normale doen gewoon een erg goede keeper. Hij beschikt over veel Eredivisie- en internationale ervaring. Dat kunnen maar heel weinig keepers zeggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *