Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Nederland kan plek vijf vergeten na verlies van AZ

AZ verloor gisteren in de Conference League met 2-1 op bezoek bij West Ham United. Door dit verlies kan Nederland plek vijf op de coëfficiëntenranglijst vergeten.

Nederland bemachtigde eerder dit seizoen de zesde positie op de UEFA-ranking. Vanaf volgend seizoen strijden de Eredivisie-clubs om twee directe Champions League-plaatsen en één ticket voor de voorrondes. Het seizoen had nóg mooier kunnen worden, maar dan hadden de Alkmaarders zowel de halve finalewedstrijden als de finale in eigen voordeel moeten beslissen binnen maximaal 120 minuten (inclusief eventuele verlenging).

In Londen vervloog de Nederlandse hoop, waardoor Frankrijk voorlopig rustig adem kan halen. Het Algemeen Dagblad schrijft na de eerste halve finale van de Conference League: “Desondanks biedt de nipte nederlaag perspectief voor de return. Daar staat voor AZ 0,400 coëfficiëntenpunt op het spel voor de zege, maar ook een bonuspunt voor het bereiken van de finale van de Conference League.”

“Omdat Frankrijk en Portugal geen deelnemers meer hebben in Europa, kan AZ de voorsprong op Portugal de komende weken nog gaan uitbouwen”, zo weet het AD. “Nederland blijft dus de nummer zes van dit seizoen, met ruim één punt achterstand op nummer vijf Frankrijk. Het gat met Portugal bleef na vanavond hetzelfde: de nummer zeven heeft 3,684 punten minder dan Nederland.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *