Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Van der Vaart toont kritiek op de Ajax-aanhang

Analist en voormalig Ajax-voetballer Rafael van der Vaart is kritisch op de supporters van de Amsterdamse club. Gisteren werd directeur Edwin van der Sar namelijk minutenlang uitgefloten terwijl hij probeerde afscheid te nemen van zowel Maarten Stekelenburg als Michael Reiziger.

Aan tafel bij Studio Voetbal zegt Van der Vaart niets van de reactie van de Ajax-supporters te begrijpen. “Hier word ik heel verdrietig van. We weten allemaal dat het zo werkt in het voetbal, maar deze man heeft zoveel betekend als speler. Blijkbaar is het krediet tot de voordeur en is het daarna klaar. Dit is toch pijnlijk om te zien… De grote Van der Sar, we kennen ‘m allemaal, die wil alleen het beste voor Ajax.”

Van der Vaart keurt het gedrag van de Ajax-aanhang dan ook af. “Als hij mooie woorden spreekt voor Stekelenburg en Reiziger, kunnen ze het nog niet opbrengen om even hun mond te houden. Ik vond dit zo respectloos naar iedereen eigenlijk, jammer.”

Ook Ajax-trainer John Heitinga vertelde op de persconferentie na de wedstrijd dat Van der Sar meer respect verdient. “Het is een icoon. Edwin doet ook heel veel dingen erg goed. Het is een moeizaam jaar, dus ook voor Edwin. Voor ons allemaal. Het belangrijkste is dat de jongens waar we afscheid van nemen, waarvan eentje stopt met voetballen en de andere heeft een geweldige bijdrage geleverd, Michael Reiziger, worden geëerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *