Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wout Brama (36) hangt schoenen aan de wilgen

Wout Brama stopt aan het einde van het seizoen als professioneel voetballer. Dit laat zijn club FC Twente weten via haar digitale huis. De middenvelder vertelde dinsdag aan zijn ploeggenoten dat het ‘mooi is geweest’. Brama speelde in totaal ruim vierhonderd wedstrijden bij Twente en won elke prijs die in Nederland te behalen viel, waaronder de landstitel in 2010.

De rol van Brama wordt steeds kleiner bij de club en daarom hakt de speler de knoop door. “Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen”, is te lezen op de clubsite.

Brama keerde in 2018 terug bij FC Twente en had niet verwacht nog zo lang actief te blijven bij de club. “Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *