Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dit is de zoveelste fout van stuurloos Ajax’

Het is nog altijd onduidelijk of John Heitinga ook na de zomer trainer zal zijn bij Ajax. Sinds zijn komst is het spel van de Amsterdammers er niet beter op geworden en zijn de prestaties ook erbarmelijk te noemen. Dat er nog geen duidelijkheid is vindt analist Ibrahim Afellay onbegrijpelijk.

Heitinga volgde gedurende het seizoen de ontslagen Alfred Schreuder op, maar kon Ajax ook niet aan prijzen helpen. De Amsterdammers finishten als derde in de Eredivisie en verloren de bekerfinale van PSV. Heitinga krijgt al weken vragen over zijn toekomst, die nog altijd in het ongewis is. Afellay zegt aan tafel bij Studio Voetbal daar niets van te snappen. “Dit is de zoveelste fout die de Ajax-leiding heeft gemaakt.”

Afellay zegt zich vooral te ergeren aan de afwachtende houding van de Ajax-clubleiding. “Ze hadden Heitinga nooit in deze situatie moeten brengen. Dit was gedoemd om te mislukken. Wat ze hadden moeten zeggen? Jij gaat puinruimen en vervolgens ga je terug naar Jong Ajax of word je assistent van een ervaren trainer. Zó dek je hem in.”

Als Heitinga uitstekend had gepresteerd met Ajax dan was het volgens Afellay allang gesneden koek geweest. “Weet je wat het is: de vis stinkt bij de kop. Het is wanbeleid, Ajax is een stuurloos schip. Er worden geen beslissingen genomen en ze laten hem zwemmen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *