Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Van Basten heeft grote twijfels over Ajax-aankoop

Gisteren werd bekend dat Ajax zich heeft versterkt met Branco van den Boomen. De middenvelder komt transfervrij over van Toulouse en tekende in Amsterdam een vierjarig contract. Analist Marco van Basten heeft er zo zijn twijfels bij.

Bij het Ziggo Sport-programma Rondo stelt Van Basten dat sturen op data volgens hem wel een risico is. “Ik denk dat het een hele gevaarlijke weg is. Je moet dat soort spelers ook gezien hebben en niet alleen maar op getallen letten.”

Van Basten heeft dan ook zijn twijfels of Van den Boomen wel het niveau van Ajax aankan. “Ik vind het vreemd en gevaarlijk. Hij heeft bij FC Eindhoven en De Graafschap gespeeld. Dat zegt dat het geen groot talent is. Je kunt in je carrière beter en sterker worden, maar bij Ajax is het top.”

“Hij komt fris over, maar kun je het niveau van Ajax aan? Daar heb ik echt mijn vraagtekens bij”, vervolgt Van Basten zijn relaas over de nieuwste aanwinst van de Amsterdammers. “Hij kan een geweldige pass geven en qua mentaliteit denk ik dat hij goed is, maar qua handelingssnelheid en snelheid op zich…”

Van Basten is wel positief gestemd dat Ajax het zoekt op de markt van Nederlandse spelers. “Als je ziet hoe veel voorkeur een buitenlander heeft… Vroeger zaten er Groningers bij FC Groningen, Utrechters bij FC Utrecht en Maastrichtenaars bij MVV. Dat was ook goed, maar tegenwoordig is alles buitenlander. Vroeger zaten er bij clubs allemaal jongens van de stad, maar dat heb je helemaal niet meer. Dat is toch vreemd?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *