Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Maurits Hendriks wil dolgraag Van der Sar opvolgen’

Menno Geelen en Maurits Hendriks hebben bij Ajax intern aangegeven de positie van Edwin van der Sar te willen invullen. Dit wist sportmarketeer Chris Woerts gisteren te melden in het programma ‘Vandaag Inside’.

“Maurits Hendriks loopt warm in de gang. Hij wil het zó dolgraag worden”, vertelt Woerts over de huidig Chief Sports Officer van de Amsterdammers. “Hij heeft geen draagvlak binnen de organisatie, hij is niet populair op de werkvloer… Maar hij heeft tegen de commissarissen gezegd: Ik wil het doen.”

De voormalig technisch directeur van NOC*NSF ging pas in september bij Ajax aan de slag. De Telegraaf schreef eerder al dat hij op de baan van Van der Sar zou azen. Volgens Woerts lijkt Hendriks desondanks weinig hoop te hoeven koesteren. De sportmarketeer dicht Geelen meer kansen toe. “Menno Geelen, de huidige commercieel directeur, heeft ook gezegd: Ik wil het wel doen, maar ik wil het niet alleen doen. Ik wil het doen met een Ajax-man in hart en nieren, een oud-speler. Dat kan bijvoorbeeld Jordi Cruijff zijn, dat kan Demy de Zeeuw zijn.”

Woerts denkt dat zo’n combinatie succesvol kan zijn voor Ajax. “Dan heb je toch een boegbeeld, een man met Ajax-DNA en Menno is strategisch goed.” Wat dat betreft is Cruijff de droomkandidaat, stelt de sportmarketeer. “Ik denk dat de combinatie van een oud-speler met de huidige commercieel directeur een sterkere combinatie is dan dat je Maurits Hendriks daar neerzet zonder Ajax-DNA.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *