Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Zaakwaarnemer is woedend op Mislintat: ‘Schofterig’

Rob Jansen, de zaakwaarnemer van John Heitinga vindt dat zijn client schandalig is behandeld door Ajax-directeur Sven Mislintat. Hij stelt in De Telegraaf dat Ajax vanaf het begin geen geloof had in Heitinga.

“Mislintat loopt sinds 11 april rond op De Toekomst en heeft sindsdien drie keer een deel van de training van John bezocht. Nooit was hij bij een voor- of nabespreking, nooit heeft hij naar de visie van John gevraagd, nooit heeft hij met de trainer gespard over de speelwijze of de opstelling en nooit heeft hij uitgebreid met hem gesproken.”

“Tot donderdag toen hij Heitinga kon vertellen dat hij kon opdonderen. Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend”, aldus Jansen, die claimt dat Mislintat de positieve prestaties negeert. “John kwam binnen na zeven Eredivisie-wedstrijden zonder zege. Zeven! Sommige spelers spraken niet eens meer met elkaar en de moraal was tot onder nul gezakt. Hij heeft de energie teruggebracht en is vanuit de Ajax-gedachte gaan herstructureren.”

Belofte aan Heitinga geschonden
Jansen is duidelijk in zijn oordeel: “Zo is Heitinga wél behandeld: schofterig. We hebben een contract opgesteld, waarin staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Wie er ook als hoofdcoach zou worden aangesteld. Het DNA van de club moest door hem worden bewaakt en daar waren de directie, rvc en Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het roerend mee eens. Maar Mislintat kwam binnen en lapt nu dat contract gewoon aan zijn laars.”

De zaakwaarnemer stelt dat de Mislintat duidelijk had moeten zijn. “En dan zegt-ie met droge ogen dat Ajax Heitinga gaat helpen. Ja, naar de klote. Welke vervangende functie gaan ze hem aanbieden? Algemeen directeur of hoofd opleidingen? Daar is hij niet geschikt voor en die ambitie heeft hij helemaal niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *