Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘In achttien jaar tijd is het voetbal veel minder leuk geworden’

Adil Auassar speelt vanmiddag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Zijn Sparta neemt het dan op tegen FC Twente. In zijn achttienjarige loopbaan heeft hij veel zien veranderen op het veld.

“In achttien jaar tijd is het voetbal veel minder leuk geworden”, begint Auassar in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat zit ‘m met name in het matenaaien. Het als kerels een sportief gevecht voeren met elkaar, zoals ik nog heb meegemaakt; het is volledig verdwenen. De boel besodemieteren lijkt een verdienmodel geworden. Het zou goed zijn als daar een oplossing voor komt.”

Nijhuis ziet voor- en nadelen aan zuivere speeltijd invoeren
In de krant komt ook Bas Nijhuis aan het woord. Hij pleit voor het invoeren van zuivere speeltijd. Maar: “Punt is: wil je echt zo ver gaan dat voetbal straks een soort tenniswedstrijd wordt, die drie uur kan duren? Ik denk niet dat we naar zo’n situatie toe moeten. Dan jaag je toeschouwers en tv-kijkers weg, denk ik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *