Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

OFFICIEEL: Orkun Kokcu tekent voor vijf jaar bij Benfica

Feyenoord heeft haar sterspeler Orkun Kokcu definitief verkocht aan het Portugese Benfica. De Rotterdammers strijken dertig miljoen euro voor hem op en behouden tevens 25% van de transferrechten. De middenvelder zelf heeft een contract getekend tot medio 2028.

De keuze was reuze voor de sterspeler van trainer Arne Slot: Manchester United, Liverpool en Arsenal hadden hem op hun radar staan, Newcastle United, Brighton & Hove Albion en Aston Villa waren zelfs zéér geïnteresseerd in zijn komst en ook Borussia Dortmund was voor hem in de markt.

Hij kiest echter vanwege het vertrouwen van trainer Roger Schmidt, een garantie op speeltijd, een hereniging met Fredrik Aursnes én een verdriedubbeling van zijn salaris voor Benfica, dat kampioen van Portugal werd en dus net als Feyenoord de Champions League in mag. Kökcü moet Enzo Fernández doen vergeten bij de roodhemden en is de duurste verkoop van Feyenoord aller tijden, boven Luis Sinisterra (25 miljoen aan Leeds United).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *