Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ronald Koeman is ontevreden over Oranje-ster’

Virgil van Dijk is ook onder bondscoach Ronald Koeman aanvoerder van Oranje. De mandekker lijkt dus altijd zeker te zijn van een basisplaats. Alleen ziet journalist MIke Verweij wel de nodige haarscheurtjes ontstaan.

In de podcast Kick-Off krijgt Verweij de vraag of Koeman al moet ingrijpen ten koste van Van Dijk. Dat is volgens de Ajax- en Oranje-watcher van De Telegraaf niet nodig op dit moment, maar voegt hij er meteen aan toe: “Maar het is nog niet best.”

“Tegen Frankrijk kreeg hij ook wel heel veel kritiek van Koeman”, weet Verweij. “Die zei dat hij echt heel ontevreden over hem was. Dat het heel snel heel veel beter moet, dat is duidelijk. Volgens mij heeft Valentijn dat al eerder in de podcast gezegd. Na zijn knieblessure is hij eigenlijk nooit meer echt in de topvorm gekomen.”

Valentijn Driessen is op zijn beurt vooral kritisch op Cody Gakpo en Tyrell Malacia. Zij veroorzaakten strafschoppen in Kroatisch voordeel, met alle gevolgen van dien. “Als je mee wil doen in de top van Europa kan het niet zo zijn dat je zulke penalty’s weggeeft. Dat sloeg helemaal nergens op. Dat zijn echt wel verbeterpunten. Malacia is er natuurlijk niet beter op geworden na een jaar Manchester United.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *