Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Edson Alvarez bereikt akkoord met nieuwe club’

De transfer van Edson Alvarez naar Borussia Dortmund lijkt binnen afzienbare tijd rond te komen. De middenvelder van Ajax is namelijk persoonlijk rondgekomen met de Duitse club. Hier maakt het medium BILD melding van.

ziet de overstap naar Dortmund zitten, maar moet nog wachten op overeenstemming tussen Ajax en Dortmund. Beide partijen steggelden nog over de hoogte van de transfersom. Waar de Amsterdammers denken aan een bedrag van 45 miljoen euro, daar wil BVB niet verder gaan dan 35 miljoen euro. BILD meldt nu dat de Mexicaan voor een vast bedrag van 35 miljoen euro gaat worden overgenomen, exclusief bonussen.

Daarmee heeft de Mexicaan eindelijk zijn gewenste transfer te pakken, nadat vorig zomer al een overgang naar Chelsea afketste. Nu krijgt Álvarez alsnog zijn gewenste transfer naar een buitenlandse topclub. De middenvelder kwam in de zomer van 2019 naar Ajax en won sindsdien twee titels met de Amsterdammers en eenmaal de KNVB-beker. De Mexicaan speelde afgelopen seizoen 31 Eredivisie-duels, waarin hij drie keer scoorde. Opvallender was het aantal gele kaarten dat de middenvelder pakte. Álvarez kreeg maar liefst tien keer geel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *