Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wim Jonk stopt per direct als trainer van FC Volendam

Wim Jonk heeft zijn functie als hoofdtrainer van FC Volendam neergelegd. Hij gaat door als technisch manager van de club. Hij zal worden opgevolgd door de 31-jarige Matthias Kohler.

Jonk gaat in zijn nieuwe rol leiding geven over de trainers en de rode draad van de hoogste elftallen. FC Volendam legt uit: “Dit behelst het bewaken van de speelwijze en methodologie, het coachen en inspireren van de trainers en het ondersteunen van de individuele spelersontwikkeling. Daarbij zal Jonk ook helpen bij de verdere uitrol van de strategie van de club en wordt hij één van de ambassadeurs van het nieuwe duurzaamheidsplatform Orange Circle.”

Op de clubwebsite komt Jonk zelf ook aan het woord. Hij legt uit: “Toen we samen aan dit project begonnen, was ons hoogste doel het stadion te vullen en deze club te professionaliseren en structureel Eredivisie-waardig te maken. Daarmee zijn we goed op weg, maar er liggen nog veel uitdagingen. Ik heb mijzelf de vraag gesteld of ik door wilde in precies dezelfde rol, met de nadruk op het ritme van wedstrijd naar wedstrijd en alle details. Of dat ik op iets meer afstand zou moeten nemen en de grotere lijnen bewaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *