Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Roma verkoopt Tahirovic noodgedwongen aan Ajax

Ajax pakte gisteren uit met de komst van de Bosnische middenvelder Benjamin Tahirovic. De Amsterdammers nemen hem voor ongeveer acht miljoen euro over van AS Roma. Die moeten hem verkopen want ze hebben geld nodig.

Hij brak dit seizoen door bij Roma en kwam in totaal in elf wedstrijden in actie voor Roma. Met name in de laatste fase van het seizoen kwam Tahirovic meer aan spelen toe, die in vier wedstrijden in de basis mocht starten.

Onlangs sprak José Mourinho nog lovende woorden over de middenvelder, waardoor een transfer van Tahirovic niet voor de hand leek te liggen. Volgens La Gazzetta dello Sport is de reden van de transfer inmiddels wel duidelijk. Roma kent financiële zorgen en moet volgens de Italiaanse krant van de UEFA orde op zaken stellen. De Serie A-club moet ervoor zorgen dat er voor eind juli dertig miljoen euro binnenkomt of bespaard wordt.

Volgens de Italiaanse krant betaalt Ajax 7,5 miljoen euro voor de middenvelder, exclusief bonussen. Ook zou Roma nog een doorverkooppercentage erbij bedongen hebben van vijf procent. “De verkoop van het talent is een zeer belangrijke bijdrage aan de Romeinse schatkist”, klinkt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *