Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Marciano Vink begrijpt Ajax niet: “Ongelooflijk”

Analist en voormalig voetballer Marciano Vink snapt niets van de wijze hoe Ajax om is omgegaan met John Heitinga. Enkele weken terug werd besloten dat ze niet verder met hem wilden als hoofdtrainer en inmiddels is hij helemaal weg bij de club.

In het ESPN-programma Voetbalpraat zet Vink, zelf oud-speler van de Amsterdammers, grote vraagtekens bij de handelswijze van Ajax. “Van gevraagd worden om de club te helpen, naar poleposition voor volgend seizoen, naar op 1 juli een contractbeëindiging. Ongelooflijk.”

“Was een technisch directeur met een Ajax-verleden, die John Heitinga kent vanuit zijn Ajax-verleden, er ook zo mee omgegaan?”, zo vraagt Vink zich af. “Je had hem kunnen beschermen door duidelijk naar buiten toe te uiten: hij gaat het een halfjaar doen en daarna kijken we verder, maar mocht er in de tussentijd een trainer zijn die ons enorm bevalt, dan hebben we die of die functie.”

Vink besluit: “Nu is hij drie maanden blijven zwemmen. Er kwam nooit duidelijkheid. We hebben de poleposition gehoord, we hebben gehoord dat er mooie gesprekken waren geweest en daardoor dachten wij allemaal: volgend jaar zit hij er nog. Als jij bij bepaalde inkomende transfers betrokken wordt, dan lijkt het me heel gek dat je ontslagen gaat worden. Op een gegeven moment is hij ontslagen en nu heb je een trainer thuiszitten. En nu?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *