Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘John Heitinga is de beste trainer die ik in mijn loopbaan heb gehad’

Sven Botman is onder de indruk van de ontslagen Ajax-trainer John Heitinga. De twee werkten samen in de A1 van de Amsterdamse club. Inmiddels is Botman uitgegroeid tot een grote meneer bij Newcastle United.

“Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad” “Het was mijn laatste jaar in de jeugd. Als klein kind denk je niet aan wat je moet doen om profvoetballer te worden, later wel. Hij heeft mij heel erg geholpen om echt een volwassen voetballer te worden.”

Botman kreeg al op jonge leeftijd een uitnodiging om zijn talent aan de scouts van Ajax te laten zien. “Op mijn achtste kreeg ik een brief van Ajax voor de talentendagen. Ik werd geselecteerd en op mijn negende voetbalde ik bij Ajax. In jongere teams gingen we altijd drie of vier keer op reis naar het buitenland. Vijf dagen met je vriendjes in een hotel zitten, gelukkiger kan je een kind niet maken.”

Door zijn grote postuur viel Botman op, maar hij liet zich niet altijd gelden. “Mijn trainers vonden dat ik vocaal meer aanwezig moest zijn. Ik kreeg bijvoorbeeld op de training de taak om bij een rondo te bepalen wie er in het midden moest. Nu ik ouder ben lijkt het niet zo bijzonder, maar op die leeftijd helpt het wel als je die beslissingen moet maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *