Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jordi Cruijff heeft pijnlijk nieuws voor Ajax

Jordi Cruijff is niet van plan om de komende jaren aan de slag te gaan bij Ajax. Zijn naam zoemde enige tijd rond in Amsterdam om daar de nieuwe algemeen directeur te worden.

Na zijn voetballoopbaan vervulde Cruijff verschillende functies in het betaald voetbal, waarbij hij het trainerschap afwisselde met de rol van technisch directeur. Zijn laatste periode was bij zijn oude jeugdliefde Barcelona. Cruijff hield zich bezig met de transferzaken en dat legde geen windeieren: Barcelona werd afgelopen seizoen landskampioen.

In een interview met The Athletic vertelt hij dan ook trots te zijn op het succes. “Barcelona belde me toen de club zich in een zeer moeilijke situatie bevond. Die oproep wilde ik beantwoorden. Barcelona bood me vorig jaar nog een langdurige verbintenis aan. Maar ik koos voor een kort contract, omdat ik voelde dat ik weer trainer wilde zijn”, aldus Cruijff.

Het is een harde boodschap voor Ajax. De Amsterdammers namen afscheid van Edwin van der Sar en hadden met Cruijff een goede kandidaat voor zijn opvolging. De laatste man lijkt echter niet open te staan voor een dergelijke functie, waardoor Ajax de komende weken op zoek moet gaan naar een alternatief.

“Het was geen makkelijke beslissing, maar iets waar ik maanden over nadacht. Dit is wat ik wil gaan doen. Dat betekent niet dat ik niet meer als sportief directeur wil werken, want ik ben voorbereid op beide rollen. Maar ik geef op dit moment de voorkeur aan het trainersvak. Dat voelt voor mij als de beste keuze.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *