Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Fred Rutten wijst Sparta toch af’

Sparta heeft een blauwtje gelopen bij Fred Rutten. Hij leek daar aan de slag te gaan als nieuwe hoofdtrainer maar zou hier nu toch van afzien. Hier maakt voetbal International melding van.

Dinsdagavond werd bekend dat Sparta in Rutten, die dit seizoen bij PSV de assistent-trainer van Ruud van Nistelrooij was, de topkandidaat zag om Maurice Steijn op te volgen. Nog niet eens een dag later kan Sparta weer verder gaan zoeken, want Rutten gaat niet op het aanbod in.

Rutten liet bij zijn vertrek bij PSV doorschemeren wel weer open te staan voor een functie als hoofdtrainer, maar de kans die hem bij Sparta wordt aangeboden spreekt hem niet voldoende aan. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Rutten hoopt op een mooi avontuur in het buitenland.

Dat houdt in dat de zoektocht van Sparta naar een nieuwe oefenmeester weer verder kan gaan. Eerder werd al bekend dat de nummer zes van de Eredivisie Danny Blind had gepolst, maar hij wil niet meer als trainer bij een club aan de slag. Technisch directer Gerard Nijkamp wil snel een nieuwe trainer aanstellen, want de trainingen voor het nieuwe seizoen staan op het punt van beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *