Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Vitesse heeft nieuwe spits zo goed als binnen

Amine Boutrah moet de nieuwe aanvalsleider worden van Vitesse. Er ligt een driejarig contract voor hem klaar in Arnhem. Hier maakt het plaatselijke medium ‘De Gelderlander’ melding van.

De 22-jarige Boutrah liep uit zijn contract bij Concarneau, dat promoveerde naar het tweede niveau in Frankrijk. Daar maakte hij het voorbije seizoen indruk met elf treffers en acht assists in 32 officiële duels. Boutrah, die Marokkaanse roots heeft, kan zowel als diepe spits en nummer tien uit de voeten.

Vitesse en Boutrah zijn in onderhandeling, en lijken elkaar te vinden in een overeenkomst. De aanvaller kan voor drie jaar tekenen in Arnhem. De Eredivisionist volgde hem al langer en lijkt verschillende Franse clubs af te troeven. Boutrah streek twee jaar geleden transfervrij neer bij Concarneau. Eerder kwam hij uit voor Lucciana en Bastia.

Vitesse is naarstig op zoek naar een nieuwe spits. De huurlingen Bartosz Bialek en Mohamed Sankoh keerden terug naar respectievelijk VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart. Boutrah moet de tweede versterking worden na Mathijs Tielemans, de middenvelder die transfervrij overkwam van PSV. Aankomende maandag begint trainer Philipp Cocu met de selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De laatste formaliteiten om Boutrah binnen te halen moeten dan geregeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *