Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Fred Rutten vertrekt definitief uit Eindhoven

Fred Rutten vertrek definitief bij PSV. Hier maakt het Eindhovens Dagblad melding van.

Rutten was het voorbije seizoen de rechterhand van de beginnende trainer Ruud van Nistelrooij. Toen laatstgenoemde verrassend vlak voor de laatste wedstrijd van de jaargang opstapte, nam Rutten de taken voor het duel bij AZ waar. Daar leidde hij de Brabantse formatie naar een 2-1 zege om zo de tweede plaats in de Eredivisie veilig te stellen.

Rutten maakte bekend, net als Van Nistelrooij, te stoppen in het Philips Stadion. Recent waren er speculaties dat de geboren Gelderlander alsnog zou blijven, maar volgens het ED vertrekt de 60-jarige oefenmeester nu definitief. “Volgens de berichtgeving wordt er steeds meer duidelijk over de invulling van de nieuwe staf. PSV is in gesprek met Tim Wolf om onder Bosz een functie te vervullen waarin ook het aandachtsgebied ‘jeugdopleiding’ hoort”, klinkt het.

“Daarnaast lijkt keeperstrainer Abe Knoop aan te blijven, waarbij er langzaam maar zeker ook ruimte gaat komen voor Kevin Begois. Deze jonge keeperstrainer en voormalig profkeeper maakt bij Jong PSV een degelijke indruk”, vervolgde clubwatcher Rik Elfrink. “De verwachting is dat de Spanjaard Javier Rabanal weggaat, het hoofd methodologie dat onder Ruud van Nistelrooij meeverhuisde naar PSV 1. Eerder kwamen met Bosz al Rob Maas en fysiek coach Terry Peters mee.”

Daarnaast zou de club nog kijken om het zogeheten ‘PSV-dna’ toe te voegen aan de staf voor komend seizoen. Daarin wordt vooral gezocht naar een oud-speler van de Eindhovenaren, al is er nog niemand definitief aangesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *