Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Een keeper van niks is de beste optie van Oranje’

Analist Johan Derksen heeft weinig vertrouwen in de komende kwalificatiewedstrijden van het Nederlandse elftal. Ze treffen Griekenland en Ierland en ‘De Snor’ vreest het ergste.

Bij Veronica Inside zegt hij er het volgende over: “Nee, helemaal niet. Ik hoop dat hij Flekken in het doel zet. Ik vind het een keeper van niks, maar nu bij Brentford doet hij het aardig. Hij staat in de basis, en dat is heel wat. En in Duitsland heeft hij ook Bundesliga-ervaring. Bij het Nederlands elftal heeft hij het nooit goed gedaan, maar Noppert is totaal uit vorm. Die pakt geen bal! En die andere jongen (Bart Verbruggen, red.) komt net kijken.”

Özcan Akyol voelt meer voor Jay Gorter als Oranje-goalie, ook al is de nummer één van Ajax dit keer niet geselecteerd. De Snor vindt dat niet per se gek: “Maar hij is mentaal een beetje vreemd. Bij Go Ahead Eagles was het ook een groot talent, maar ze wisten niet wat ze met die jongen aan moesten.

Op maandag zei bondscoach Ronald Koeman het een en ander over de keeperskwestie. Bijlow leek het dus gaan worden, maar liep een breukje in zijn pols op… “Ik krijg er geen hoofdpijn van, maar we zijn ooit begonnen met het idee om naar een vaste keeper toe te werken. Dat is niet helemaal gelukt. Het liefst wil je een nummer één benoemen die goed speelt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *