Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Strenge Koeman: ‘Je kunt het zien als een straf’

Ronald Koeman verraste door het niet selecteren van Jeremie Frimpong voor de kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Ierland. Maar daar heeft de bodscoach een bijzondere reden voor.

De roep om de verdediger van Bayer Leverkusen wordt steeds groter. “De vorige periode was hij in beeld, maar ik heb ook aangegeven waarom hij niet is opgeroepen. Dat kwam omdat we met vier verdedigers speelden. Ik had Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida”, legt Koeman uit op de persconferentie maandag.

Frimpong bedankte vervolgens voor Jong Oranje. Dat stootte in Zeist tegen het verkeerde been en moest hij op gesprek bij directeur Nigel de Jong. “We zijn natuurlijk niet blij met spelers die afzeggen bij Jong Oranje”, laat de bondscoach weten. “Wij vinden dat je altijd beschikbaar moet zijn.”

“Hij wil nog steeds graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar we hebben binnen de KNVB wel gezegd dat hij niet oproepbaar is voor deze periode in september”, vervolgt Koeman. “Dat kun je als een soort straf zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *