Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Oranje-speler: ‘Je probeert te overleven’

Het was gisteren niet de avond van Mark Flekken. De doelman van Oranje wilde tegen Ierland alles met zijn voeten doen en ging daardoor flink in de fout. In een interview met de NOS toont hij zich schuldbewust.

De sluitpost van het Engelse Brentford analyseert: “De wedstrijd begon niet zo lekker in die eerste drie minuten. Mijn pass mag daar niet gespeeld worden. Dan wordt die situatie nog wel verdedigd, maar het is wel de aanleiding voor de hoekschop. Uit die hoekschop komt die ongelukkige handsbal en ja, dan sta je al heel vlug in de wedstrijd, die zo belangrijk is, met 1-0 achter en loop je achter de feiten aan.”

Flekken dacht wel eventjes ‘verdorie’: “Ja, tuurlijk. Je stelt je zo’n begin van een wedstrijd heel anders voor. Je moet ermee leven hoe het komt. Helaas speel ik die bal en ros ik hem niet de tribune in. Maar gelukkig hebben we dat als team overleefd. Een veel betere tweede helft gespeeld en de drie punten meegenomen.”

De goalie bleef echter wat onzeker: “Je zit er vanaf het begin af aan niet lekker in. Op bepaalde momenten ben ik daarom voor iets meer zekerheid gegaan, door een bal weg te stompen. Je probeert zo’n wedstrijd te overleven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *