Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Die Ajax-verdediger is gewoon één grote grap’

Ajax pakte midweeks in de Europa League een punt op bezoek bij het Griekse AEK Athene. Analist Kenneth Perez is absoluut niet te spreken over het vertoonde spel van de Amsterdammers.

“Naar wat voor een niveau hebben we zitten kijken? Niet alleen Ajax, maar ook AEK Athene. Elke bal werd ingeleverd, terwijl er zoveel ruimte was. Ze hadden niet de kwaliteit. Ze zagen gewoon niet de oplossingen”, is de Deen kritisch bij ESPN. “Een kinderhand is snel gevuld, dus het positieve is dat Ajax niet verloren heeft….”

Ajax kreeg wederom minstens twintig schoten tegen. “Los van dat je niet zo goed bent zonder bal, maar heb je die twee centrale verdedigers gezien? Die Gaston Avila… Het is één grote grap”, is Perez hard. Kees Kwakman wijst ook naar zijn partner achterin de defensie. “Josip Sutalo komt in ruimtes te verdedigen, dat heeft hij nog nooit meegemaakt. Die moet doordekken, die moet naar rechtsback. Maar hij komt overal te laat. Het klopt gewoon niet.”

“Het tactische plan is niet duidelijk bij die jongens”, denkt Perez. “Of die jongens kunnen echt helemaal niets uitvoeren. Je moet het blijkbaar in Jip en Janneke-taal uitleggen aan deze spelers. Als je als centrale verdediger de bal hebt, bijvoorbeeld Avila, dan bieden de middenvelders zich aan. Alleen als hij er dan elke keer voor kiest om naar de verkeerde kleur te spelen… Dan is het wel moeilijk.”

De analist is van mening dat trainer Maurice Steijn moet ingrijpen: “Met Avila kun je niet centraal achterin spelen. Het is levensgevaarlijk. Of linksback, waar hij minder pijn doet. Of helemaal niet spelen. Bij Sutalo heb ik nog wel het idee dat hij stabieler is. Alleen komt hij nu in ruimtes te spelen, waardoor hij er achterlijk slecht uitziet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *