Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Journalist neemt het op voor international: ‘Slaat echt nergens op’

Journalist Sjoerd Mossou heeft het opgenomen voor Virgil van Dijk. In zijn ogen is de mandekker van Liverpool en Oranje namelijk bezig aan een ijzersterk seizoen. Dit laat hij weten in de AD voetbalpodcast.

Hij krijgt sinds zijn knieblessure steeds vaker kritiek. “Afgelopen zondag was ik bij de wedstrijd van Liverpool (tegen Brentford, red.) Ik kijk wel vaker wedstrijden uit de Premier League, dus het was niet helemaal nieuw, maar Van Dijk speelde echt geweldig. Hij was voortreffelijk. Dat is al weken, maanden zo.”

“Dat hij op zijn retour zou zijn. Dat mag hoor. Sommige kritiek, onder meer van Van Basten, was ook terecht. Maar het beeld dat hij op zijn retour zou zijn is op basis van dit seizoen echt absurd. Eigenlijk is hij de beste centrumverdediger van de Premier League”, zo vervolgt Mossou.

Van Dijk kreeg vroeg in het seizoen rood tegen Newcastle United en kreeg steeds meer kritiek naar zijn hoofd. “Dat was niet best uiteraard. Daarmee begon hij moeizaam aan het seizoen. Maar qua spelniveau is het top, dat blijkt ook uit de statistieken. Hij staat werkelijk overal bovenaan als het gaat om gewonnen kopduels en het niet voorbij gedribbeld worden.”

“Het slaat echt nergens op dat in Nederland een mythe is ontstaan dat hij op zijn laatste benen loopt. Dat verschil in benadering tussen Engeland en Nederland heb ik het weleens over gehad met hem. Daar haalt hij nu zijn schouders over op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *