Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oranje-speler is als Clarence Seedorf’

Nederland wist gisteren in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 te winnen van Ierland en plaatste zich hierdoor voor het EK. Analist Rafael van der Vaart keek ook naar de wedstrijd en toonde wat kritiek op Xavi Simons.

Eerst kwam het doelpunt van Weghorst echter ter sprake. De spits van TSG 1899 Hoffenheim scoorde op aangeven van Stefan de Vrij en Pierre van Hooijdonk vond de verdediger van Internazionale samen met Daley Blind de beste speler: “Een geweldige actie. Maar ik had niet het gevoel dat toen Weghorst wegdraaide, dat hij alleen op de keeper zou afgaan.”

Xavi Simons speelde echter een ongelukkige eerste helft, zag Van der Vaart: “Vroeger hebben we dat ook met Seedorf gezien. Bij zijn club waanzinnig, maar in het Nederlands elftal viel het altijd een beetje tegen.”

“Het is eigenlijk een beetje te overdreven”, sprak de oud-voetballer zichzelf meteen tegen. “Je weet wat ik van hem vind, een geweldige speler, maar in het Nederlands elftal heb ik het nog niet van hem gezien. Ik denk dat hij zichzelf zo’n druk oplegt, dat het daardoor nog niet lukt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *